Nynke Postma 4de na twee plaatsingswedstrijden.

Op zaterdag 3 mei 2014 had Nynke Postma haar tweede plaatsingswedstrijd.

Ze moest beginnen bij balk. Niet het meest favoriete onderdeel maar wel een onderdeel waar Nynke erg goed in is. Tijdens het in turnen lukte het niet steeds zoals het zou moeten maar tijdens de wedstrijd liet ze een prachtige stabiele oefening zien. De handstanddoorrol was dan misschien niet gelukt maar de handstand was genoeg om mee te tellen voor alle eisen. Ze scoorde hier zelfs een 11.05 en was de nummer 1 op dit toestel.

Daarna mocht ze haar kunnen laten zien op de vloer. Een mooie goed samengestelde oefening maar met hier en daar toch iets te veel netheidsfoutjes en iets te weinig expressie. Ze scoorde hier 9.90.

Toen naar sprong. Ze sprong twee keer een overslag. De plank had meer veren en sprong zwaar. Nynke moest er echt even aan wennen. De score na beide sprongen was een 10.60.

En als laatste moest ze de brug doen. Een enorm gladde hoge ligger welke ze absoluut niet gewend was. En ondanks dat turnde ze hier een mooie oefening. Helaas miste ze een samenstellingseis wat haar een 0,5 aftrek gaf maar ondanks dat scoorde ze toch nog een 10.45 en was ze vierde op dit toestel. Knap gedaan.

In het totaal belande ze op een 7de plaats

Wanneer we kijken naar de totale score over de beide wedstrijden dan komt Nynke uit op de 4de plaats. En we kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Onlangs is bekend geworden dat ze door dit resultaat door is naar het FK op 21 juni(red.)