Afgelopen zaterdag 10 mei deden voor DOS diverse meiden mee aan de Friese Kampioenschappen Turnen Dames.

Bij de meisjes Jeugd 2H was Annet van der Schuit onze vertegenwoordigster. Ze kan terugkijken op een goede wedstrijd en eindigde met 40.35 op een 6de plaats. Een mooi resultaat op haar eerste FK.

Sietske Overal deed mee bij de jeugd 1G. Ze maakte geen grote fouten maar als je op een toestel een eis te weinig hebt dan kost dat 0.5 punten. De jury is streng en dan wordt er soms ook wel eens een element afgekeurd. Dit overkwam Sietske. Ook bij de sprong kan er nog wat hoger gescoord worden . Ze eindigde op een tiende plaats maar heeft wel laten zien dat er veel perspectief is voor de komende jaren. Ze kan toch met tevredenheid terugzien op haar F.K. Sietske haalde 41.43 punten.

Hester Tuinstra wist bij de junioren 1G een achtste plaats te behalen. Ze turnde alle toestellen netjes en beheerst. Alleen de sprong ging wat minder. Ook voor Hester geld dat ze terug kan zien op een prima wedstrijd. Ze scoorde 43.73 punten

Baukje Greidanus bij de junioren 2G turnde een zeer goede wedstrijd. Op alle toestellen ging het goed en bij de sprong kon ze laten zien dat ze hierop gespecialiseerd is. Met 45.28 punten werd ze Fries Kampioen

Ook bij de jeugd 2 F was DOS vertegenwoordigd. Sibrich Wijngaarden turnde een constante wedstrijd en eindigde op een 5de plaats met 44.75 punten. Het verschil in punten met de andere turnsters was maar heel erg klein. Dit was een prima resultaat.

Als laatste deelnemer van DOS hadden we dan nog Femke Postma. Zijn turnde niveau junior 2F. Bij het inturnen viel Femke op de balk en dat geeft niet alleen pijn maar ook schrik en angst. De balkoefening ging tijdens de wedstrijd dan ook niet zoals gepland. Toch wist ze zich te herstellen en turnde verder een hele goede wedstrijd. Met 43.20 punten werd ze 4de. Dit mogen we gerust een zeer goede prestatie noemen.

Als trainers mogen we ons gelukkig prijzen zulke goede turnsters in onze selectie te hebben, daar zijn we trots op.