Op zaterdag 15 februari 2014 werden de eerste plaatsingswedstrijden gehouden voor de niveau’s 11 en 12. En het nieuwe niveau D2 en D3. De wedstrijd werd gehouden in sporthal de Trije in Franeker. Aan deze wedstrijd deden 12 turnsters van DOS Dronrijp mee.

Het werd een spannende dag omdat we voor het eerst de nieuwe oefenstof op een wedstrijd moesten turnen. De nieuwe oefenstof heeft veel extra bewegingen met de armen en dat is best lastig om te onthouden naast de volgorde van de elementen die ook goed uitgevoerd moeten worden Ook heeft de nieuwe oefenstof een andere sprong. De plankoline wordt nu gebruikt in plaats van de plank of minitrampoline. En voorheen telde de beste sprong en nu is het een gemiddelde van twee sprongen.

Bij de brug mogen we niet meer van de lage naar de hoge ligger springen maar wordt je geholpen door de trainer. Ook is bij brug een nieuw element ingevoerd, de kurbet beweging. Voor het oog een makkelijke oefening maar zo vreselijk moeilijk om goed uit te voeren.

Voor de jury ook een spannende dag omdat de jury op een iets andere manier de oefeningen moet beoordelen dan voorgaande jaren. Er werd veel meer gelet op strakke armen en benen. Dat is altijd al belangrijk geweest maar nu kan je daarvoor nog eens extra aftrek krijgen.

Maar vooral ook veel op zeker of onzekere houdingen. Hier kan je maximaal 2.30 aftrek voor krijgen op de vloer en balk. Door deze vernieuwingen was het ook best lang wachten voor dat je aan de beurt was.

Lisanne Scharinga vergat op de brug een borstwaartsom, wat haar twee volle punten kost. Ondanks deze fout werd ze wel 2de op de brug en in totaal haalde ze voldoende punten voor een bronzen medaille.

Annemarieke Meppelink viel tijdens de trainingen met de koprol nog al eens van de balk af maar tijdens deze wedstrijd liet ze zien dat ze dit element wel kon. Ze was 2de op de balk en in het totaal werd ze vijfde en kreeg ook een medaille omdat de groep waarin zij uitkwam erg groot was.

Lotte Weijer turnde een constante nette wedstijd. Ze behaalde de tweede plaats.

Dames gefeliciteerd.