9 februari 2013

Afgelopen zaterdag werden in Franeker de eerste plaatsingswedstrijden voor niveau 7 en 8 voor dit turnseizoen gehouden.

Er werden die dag 4 verschillende wedstrijden gehouden. De turnsters die voor DOS in deze wedstrijden uitkwamen waren: Sibrich Wijngaarden, Marthe Schaafsma, Fianne Sarchosakis, Femke Postma, Nynke Postma, Hester Tuinstra, Alieke Haanstra, Baukje Greidanus, Naomi Hoogerhuis en Rita Mak.

Niveau 8:

In wedstrijd 1 kwamen Sibrich en Marthe uit in de categorie jeugd 1 niveau 8. In deze categorie waren 12 deelneemsters. Sibrich turnde een keurige wedstrijd. Ze haalde overal hele goede punten. Op brug en balk had ze zelfs de hoogste score in haar categorie! Dit werd dan ook beloond met een zeer verdiende 1e plaats met een puntentotaal van 45,55, heel goed gedaan!

Marthe heeft deze wedstrijd ook zeker heel goed haar best gedaan. Ze liet nette oefeningen zien, en liet zien dat ze veel vooruitgang in het turnen heeft geboekt. Helaas viel Marthe van de brug wat haar veel punten heeft gekost. Van de 12 deelneemsters in haar categorie is ze geëindigd op een goede 7e plaats met een puntentotaal van 42,75, keurig!

In wedstrijd 3 kwamen Nynke, Hester en Alieke uit in categorie jeugd 2 niveau 8. In deze categorie waren in totaal 10 deelneemsters. Nynke heeft een zeer goede wedstrijd geturnd. Ze turnde constant op alle onderdelen, maar de brug oefening (wat ook Nynke haar beste onderdeel is) sprong er zeker uit!  Hier haalde ze dan ook punten wat ver boven de andere deelneemsters uitsteeg. Nynke is zeer verdienstelijk 1e geworden met een puntentotaal van 45,60, super!

Hester had vandaag ook een hele goede wedstrijd. Ze heeft over alle toestellen goede punten behaald en bleef zelfs met al haar elementen op de balk staan! De balk is niet Hester haar favoriete onderdeel, maar dit ging vandaag erg goed, dus dat was helemaal super!  Door haar goede prestaties is Hester geëindigd op een keurige 3e plaats met een puntentotaal van 43,30, heel goed!

Alieke turnde deze wedstrijd ook erg netjes. Haar sprong, vloer en balk oefening waren keurig en hier haalde ze dan ook goede punten. Alieke is net als Hester ook niet van de balk gevallen wat ook een hele goede prestatie is, omdat de balk ook zeker niet het favoriete onderdeel van Alieke is. De brug oefening begon ook goed, alleen viel ze helaas met het ophurken van de legger, wat haar veel punten heeft gekost. Hierdoor is Alieke op een 6e plaats geëindigd, wat ook zeker geen slechte prestatie is. Alieke had een puntentotaal van 41,35 goed gedaan!

In wedstrijd 4 kwamen Baukje en Naomi uit in de categorie junior 1 niveau 8. In deze categorie waren 10 deelneemsters. Loretta hoorde ook deel te nemen in deze categorie maar kon helaas niet aan deze wedstrijd mee doen, omdat zij nog steeds een blessure aan haar enkel heeft. Daardoor waren er deze dag nu 9 deelneemsters in totaal in deze categorie. Baukje turnde deze dag een hele nette wedstrijd. Ze turnde heel constant op alle toestellen, maar haar punten op vloer sprongen er zeker uit. Baukje haalde hier de hoogstedagscore in haar categorie, super goed! Baukje werd zeer verdienstelijk 2e met een puntentotaal van 42,65. Naomi turnt nog maar een korte tijd bij Dos, maar heeft zeker ook laten zien wat ze kan! Ze turnde goede oefeningen en kreeg hier redelijk goede punten voor. Bij de balk had ze helaas wat minder punten, maar dit is ook niet Naomi haar sterkste onderdeel. Naomi is helaas net buiten de prijzen gevallen, maar toch op een keurige 4eplaats geëindigd. Ze had een puntentotaal van 41,45, goed gedaan!

In wedstrijd 4 kwam Rita uit in de categorie junior 2 niveau 8. In deze categorie waren in totaal 3 deelneemsters, 1 deelneemsters daarvan was afwezig, dus voor Rita deze wedstrijd maar 1 tegenstander. Rita heeft deze 1eplaatsingswedstrijd ontzettend goed gedaan. Ze kwam met al haar scores boven haar tegenstander uit. Ze liet nette oefeningen zien en heeft vooral goed gepresteerd op de brug ongelijk. Tijdens de trainingen vond ze de salto af namelijk heel spannend en bij het in turnen deed ze hem zelfs niet met hulp. Maar toen ze de wedstrijdoefening moest laten zien kwam er als afsluiter van de oefening een prachtige salto tot stand. Rita is zeer verdiend 1egeworden met een puntentotaal van 43,80.

Niveau 7:

In wedstrijd 2 kwam Fianne uit in de categorie jeugd 2 niveau 7. In haar categorie waren er totaal 4 deelneemsters. Fianne heeft het heel goed gedaan, ze liet keurige oefeningen zien en haalde op sprong en brug de hoogste scores in haar categorie!  Bij de balk was ze erg zenuwachtig en viel ze er helaas met de handstand vanaf, ze heeft zich goed hersteld en toch nog redelijke punten op de balk gehaald. Fianne werd zeer verdienstelijk 1e met een puntentotaal van 45,95, super!

In wedstrijd 2 kwam Femke uit in de categorie junior 1 niveau 7. In dit rayon van Noord-West Friesland waren er niet meer turnsters die uitkwamen in deze categorie in dit niveau. Femke had daarom nu nog niet echt concurrenten, maar moest wel een minimale score halen om de gouden medaille te winnen. In de andere rayons zijn er wel meer turnsters in deze categorie in dit niveau, dus als Femke zich plaatst voor de FK heeft ze dan wel concurrentie.  Femke had op vloer en balk niet helemaal haar dag, door de zenuwen had ze niet alle elementen netjes uitgevoerd en is ze met de radslag van de balk afgevallen. Bij brug en sprong ging het wel heel goed en hier haalde ze dan ook keurige cijfers. Femke is met een puntentotaal van 45,20 beloond met een gouden medaille, heel goed gedaan!

Al met al hebben alle turnsters van DOS deze eerste plaatsingswedstrijd ontzettend goed gepresteerd! Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties en nu op naar de volgende plaatsingswedstrijd op 16 maart!