Zaterdag 22 maart 2014 was de eerste plaatsingwedstrijd van wedstrijd groep 5. Deze wedstrijd werd gehouden in Surhuisterveen. Nynke Postma was de turnster die deze wedstrijd voor DOS uitkwam.

Nynke deed mee in de categorie junior niveau E. In totaal deden er 19 turnsters mee in deze categorie.

Nynke moest beginnen op het onderdeel de evenwichtsbalk. Hier heeft ze een nette oefening laten zien. Helaas had Nynke een val bij de losse rol. Haar score was hier 10,15. Op de vloer liet Nynke een hele mooie oefening zien, maar heeft ze doordat haar spagaatsprong niet wijd genoeg was een eis gemist. Haar score was hier 11,25. Op sprong liet Nynke een nette overslag over de pegasus zien, haar score was hier 9,33. Als laatste moest Nynke haar oefening laten zien op haar favoriete onderdeel, de brug. Nynke liet een heel goede brugoefening zien, maar maakte een klein foutje aan de hoge legger. Desondanks had ze in vergelijking met haar concurrenten nog een goede score van 8,95.

Nynke haar puntentotaal is 39,68, hiermee is ze geëindigd op de 6e plaats, een hele goede prestatie van Nynke! Nu op naar de volgende plaatsingwedstrijd op zaterdag 3 mei 2014.