1 Juni 2013 te Veenwouden

DOS Dronrijp heeft weer een Fries Kampioen Turnen erbij.

Op zaterdag 1 juni 2013 vond in Veenwouden de Friese Kampioenschappen turnen voor de niveaus 7 en 8 jaar plaats.

Er waren 4 turnsters die zich doormiddel van 2 plaatsingswedstrijden tijdens het seizoen hadden geplaatst. Deze vier turnsters waren verdeeld over drie wedstrijden.

Sibrich Wijngaarden mocht het spits afbijten in wedstrijd 1 met niveau 8. Ze turnde een mooie, nette wedstrijd maar helaas niet voldoende om op het podium te komen. Het scheelde maar 0,25 punten met de nummer drie. En dan te bedenken dat ze de enige was die met de trampoline sprong. (met plank is de sprong 1 volle punt meer waard).

Fianne Sarchosakis zat samen met Nynke Postma in wedstrijd 2. Fianne turnt niveau 7 en ondanks dat ze tijdens de plaatsingswedstrijden een samenstellingseis (een samenstellingseis is 0,5 punten waard) op de brug miste had ze zich wel als nr. 1 geplaatst vanuit het rayon noord west.

Ze turnde een mooie wedstrijd maar helaas ging het bij de balk mis en viel ze er af. Op vloer ging het super. Een snel opzwepend muziekje en Fianne turnde er een mooie oefening.

Nynke Postma turnde een strakke en erg nette wedstrijd. Bij sprong waar ze met trampoline sprong werd ze 8ste. Op de balk bleef ze keurig staan en turnde ze een erg mooie oefening. Hier werd ze 4de met een verschil van 0,30 punten met de nr. 1. Op vloer werd ze 1ste,  met maar liefst 0,70 verschil met de nr. 2.  Ook op de brug werd ze met een voorsprong van 0,3 punten nr. 1. Al met al zeer verdienstelijk de titel van Fries Kampioen voor Nynke Postma

Femke Postma mocht in de derde wedstrijd haar kunnen laten zien. Ook Femke had zich als eerste geplaatst net als Fianne – en net als Fianne ontbrak er bij Femke ook bij de brug een eis.

Helaas was Femke net een paar dagen ziek geweest en nog niet voldoende hersteld. Dit was duidelijk zichtbaar in haar balk oefening. Daar waar het bijna nooit mis gaat, de handstanddoorrol, daar viel ze er tijdens de wedstrijd wel af. Erg jammer. Op vloer liet ze zien wat ze werkelijk waard was. Hier was ze de nummer 1..

Al met al voor DOS dronrijp een succesvolle dag