25 mei 2013 te Urk

Zaterdag 25 mei was het NK groepsspringen C- niveau in Urk. Dos was vertegenwoordigd met een dames junioren team bestaande uit: Sibrich Wijngaarden, Nynke Postma, Femke Postma, Fianne Sarchosakis, Iris Slooter en Baukje Greidanus. Alieke Haanstra behoort ook tot dit team, maar die was helaas geblesseerd aan haar enkel, dus moesten het team het helaas zonder haar doen. Maar Alieke was er natuurlijk wel om de meiden aan te moedigen!

De meiden deden mee op 2 onderdelen, minitramp springtoestel en minitramp valmat. Als eerste moesten ze minitramp springtoestel springen. De meiden sprongen erg goed en zijn op dit onderdeel geëindigd op een keurige 8e plaats, dit is erg knap want de concurrentie was groot. In deze categorie deden er namelijk 18 teams mee.

Daarna deed het team nog mee met het onderdeel minitramp valmat, waar ook de concurrentie weer groot was, met 17 teams in deze categorie. Ook dit ging erg goed, het team liet zien dat ze de sprongen goed beheersten, en sprongen weer erg netjes. Hier werden ze dan ook voor beloond met een geweldige 2e plaats!!! Het team moet nu volgend jaar promoveren naar B-niveau op dit onderdeel, dus een heel goede prestatie, goed gedaan meiden en op naar volgend jaar!