15 december 2012

Een wedstrijd waar onze vereniging niet zo heel vaak aan meedoet is het NK Individueel Springen. Vaak loont het de moeite niet om voor 3 sprongen naar de andere kant van het land te reizen maar dit jaar wilden een aantal dames toch graag meedoen. Zogezegd, zo gedaan – acht springsters deden mee op drie verschillende onderdelen welke alleen op het hoogste A-niveau gesprongen mochten worden.

Bij Tumbling (lange verende mat) deed alleen Sanne Veldman voor onze vereniging mee, zij werd op dit onderdeel zeer verdienstelijk 4e in de categorie junior. Tessa Dijkstra, Franke Jager, Marrit Zeinstra en Sanne deden mee aan Minitramp Valmat. In een veld van totaal 32 springsters presteerde Marrit het beste van onze dames junioren, ze werd 12e. Samen met Berber Kemper deden de genoemde dames ook nog mee aan het onderdeel Minitramp Springtoestel. Dat hier een medaille gehaald werd kwam als een verrassing: Marrit werd 3e van Nederland op dit onderdeel.

Naast de junioren waren ook een drietal senioren meegereisd naar Elst. Anne-Berber Zeinstra deed mee aan het onderdeel Minitramp Valmat en daarnaast sprong ze samen met Dieuwke Kemper en Maritta Elkerbout op Minitramp Springtoestel. Helaas lukte het deze dames niet om een hoge klassering te behalen op deze disciplines.

Aan het eind van de dag met zijn allen zeer tevreden terug gereisd naar Dronrijp.