Zaterdag 8 februari was het dan zover – het NK groepsspringen voor Senioren in Surhuisterveen. Een wedstrijd in de middag, lekker dichtbij dus de nodige supporters op de tribune.

De damesploeg, bestaande uit Iris Slooter, Tessa Dijkstra, Berber Kemper, Franke Jager, Marrit Zeinstra, Sanne Veldman en Anne-Berber Zeinstra, begon op het onderdeel Reutherplank-springtoestel. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na werd er strak, snel en goed gesprongen – een prima optreden op het B-nivo. Enigszins buiten adem konden de dames ongeveer 8 minuten bijkomen om vervolgens het onderdeel Minitramp-springtoestel te springen en dit keer op A-nivo, het hoogst haalbare nivo binnen het Nederlandse Groepsspringen. Ook hier een serie die lekker liep – mooi tempo, geen vallen, geen rarigheden maar in totaal uitstekend uitgevoerd. Voor het derde onderdeel konden de dames even pauzeren, voor de Minitramp-valmat zaten ze bijna in de laatste serie. Deze serie ging, in tegenstelling tot de eerste series niet goed. Helaas bleven de dames niet altijd staan bij de landingen en in combinatie met twee niet uitgevoerd sprongen (weigeringen) was wel bekend dat dit niet een podiumplaats zou worden.

Tijdens de prijsuitreiking werd deze ploeg zeer verrassend maar zeker verdiend 2e op Reutherplank-springtoestel (B-nivo) en ook nog eens 2e op Minitramp-springtoestel (A-nivo). Dat de serie op Minitramp-valmat slechts een 7e plaats opleverde deerde niet – de gehele ploeg inclusief trainer Dries Bekhof en assistent Karin Veldman waren zeer content met de 2x 2e prijs op dit NK. Top gesprongen dames!!