26 augustus 2012

Een unieke ervaring dat moet gezegd worden.

Ver voor de zomervakantie werd onze vereniging benaderd of wij misschien zouden willen meewerken aan de openingsceremonie van het WK Kaatsen op 26 augustus 2012 in/op het complex van de Trije te Franeker. Dit evenement wordt eens in de 4jaar georganiseerd en om en om gehouden in een ander werelddeel. Deelnemende ploegen komen uit diverse wereldlanden – dat het nu in Franeker was is waarschijnlijk een once-in-a-lifetime.

Om een spectaculair iets te kunnen laten zien is voorgesteld om de vrijdagselectie springen deze opening te laten doen met een airtumbling demo en een minitrampoline serie, en zo geschiede. Samen met de SternseSlotlanders werd een muzikaal geheel samengesteld rondom de kaatstelegraaf hetgeen resulteerde in een twee uur durende voorstelling.

Na weken van intensieve trainingen, waaronder extra uren in de zomervakantie, was het dan eindelijk zover. Op zondag 26 augustus hebben Nynke Postma, Femke Postma, Sibrich Wijngaarden, Fianne Sarchosakis, Baukje Greidanus, Iris Slooter, Tessa Dijkstra, Berber Kemper, Marrit Zeinstra, Sanne Veldman, Dieuwke Kemper, Carolien Feenstra, Anne-Berber Zeinstra en Martine Zeinstra een fantastische spectaculaire demonstratie laten zien waarover in de gangpaden van de sporthal en lang daarna zeer positief gesproken werd. De beelden van deze opening zijn de hele wereld overgegaan

Een absoluut succes – het was al een unicum om gevraagd te worden en het was zeker een eer om mee te mogen doen.