10 november 2012

Ook dit jaar was onze vereniging vertegenwoordigt op de plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen (op 9 februari 2013 in Ede).

Ons dames senioren team, bestaand uit Tessa Dijkstra, Berber Kemper, Dieuwke Kemper, Franke Jager, Maritta Elkerbout, Carolien Feenstra, Marrit Zeinstra, Sanne Veldman, Anne-Berber Zeinstra en Martine Zeinstra, deed mee aan 4 onderdelen. Het eerste onderdeel Minitramp Springtoestel moest na een 3e plaats op het NK vorig jaar dit jaar verplicht gesprongen worden op A-niveau – het hoogst haalbare binnen het landelijke Groepsspringen. Ondanks de goede inzet van de dames is het niet gelukt om plaatsing af te dwingen op dit onderdeel.

De andere 3 onderdelen werden gesprongen op B-niveau. Er werd goed gesprongen, hier en daar een foutje maar de grote lijnen zagen er goed uit. De concurrentie was groot, bij het onderdeel Minitramp Valmat sprongen landelijk 25 ploegen waardoor kwalificatie op dit onderdeel er niet in zat.

Op de onderdelen Plank Springtoestel en Minitramp Tafel werden wel voldoende punten gehaald dus we zijn er weer bij op het NK. Prima gedaan!