Op zaterdag 2 november 2013 is het seizoen 2013/2014 begonnen voor onze vereniging. In Nijverdal werd de plaatsingswedstrijd Noord gehouden waarop de diverse springteams zich konden plaatsen voor het NK Groepsspringen op 8 febr 2014 in Surhuisterveen. Na een niet echt soepele voorbereiding (oa blessures) heeft het team, bestaande uit Tessa Dijkstra, Iris Slooter, Berber Kemper, Franke Jager, Sanne Veldman en zusters Marrit, Anne Berber en Martine Zeinstra, toch meegedaan aan de ingeschreven vier onderdelen.

Op B-niveau was de concurrentie groot, er deden maar liefst 16 teams mee aan de onderdelen Minitrampoline en Minitramp Tafel en 13 teams op Springtoestel springplank. Het eerste onderdeel, springtoestel springplank, ging heel goed – geen noemenswaardige fouten en keurige sprongen resulteerden in een zeer verrassende 2e plaats en dus directe plaatsing voor het NK! Ook de serie op de Minitrampoline werd heel goed uitgevoerd, een 4e plaats was het resultaat. Geen directe plaatsing maar zeker nog een kans om toegevoegd te worden aan de lijst van deelnemende teams op dit onderdeel op het NK. Het onderdeel Minitramp Tafel ging goed maar was qua uitvoering niet denderend – hier eindigde het team in de onderste helft.

Naast 3 onderdelen op B-nivo moesten de dames ook nog een onderdeel op A-niveau doen, Springtoestel Minitrampoline. Dit is het hoogste landelijke springniveau en ondanks dat het team zich vorig jaar op dit onderdeel niet geplaatst had voor het NK was het puntenaantal op de plaatsingswedstrijd 2012 wel voldoende om op dit jaar opnieuw op A-niveau te mogen blijven springen. Op dit onderdeel hebben de dames prima gepresteerd. Met een 4e plaats opnieuw in de wacht voor deelname aan het NK.

Aan het eind van de dag zijn we met een heel tevreden gevoel huiswaarts gekeerd. De dames hebben een prima prestatie geleverd, op naar het NK J!