Op zaterdag 24 januari en 7 maart 2015 waren de plaatsingswedstrijden turnen groep 4 in Franeker.

Het gaat in deze groep om de niveaus E, F en G in de categorie Jeugd, Junior en Senior.

Voor DOS waren er op beide dagen 7 turnsters op de vloer. Dit waren Annemarieke Meppelink, Naomi Hoogerhuis, Baukje Greidanus, Sietske Overal, Lotte Weijer, Mariet Kaper en Marthe Schaafsma. Annemarieke turnde dit jaar voor het eerste in de keuze oefenstof en dit deed ze goed. Ze haalde het podium niet maar kwam wel op de zesde plaats bij beide wedstrijden. Naomi en Baukje waren stevige concurrenten van elkaar. De eerste wedstrijd werd Naomi 3de en Baukje 2de. Bij de tweede wedstrijd was het net andersom. In het totaal van beide wedstrijden werd Naomi 2de en Baukje 3de .  Bij de tweede plaatsingswedstrijd was Sietske ziek en kon zij haar wedstrijd helaas niet afmaken. Heel erg jammer want bij de eerste wedstrijd was ze 2de geworden. Lotte turnde erg netjes en bij beide wedstrijden zo goed op de brug dat ze daar beide keren eerste was. Bij de eerste plaatsingswedstrijd werd ze 2de en 7 maart werd ze 3de.  Over de beide wedstrijden werd Lotte 2de . In januari was Mariet net voldoende hersteld van een blessure. Helaas was deze wedstrijd voor haar te snel en kon ze deze niet afmaken. Voor de tweede wedstrijd had ze erg weinig kunnen trainen. Bij de eerste wedstrijd werd ze 1e op de balk en bij de tweede wedstrijd werd ze 1ste op de vloer. In totaal werd Mariet 3de.

Marthe presteerde het om bij de eerste wedstrijd op elke toestel tweede te worden. En ook bij de tweede wedstrijd turnde ze een mooie wedstrijd. Ze werd zelfs eerste op de brug. Bij beide wedstrijden werd ze 2de.

Wed 1             wed 2               totaal

Annemarieke    6de                  6de                  6de

Naomi              3de                  2de                  2de

Baukje             2de                  3de                  3de

Sietske             2de                  x                      2de

Lotte                2de                  3de                  2de

Mariet              3de                  3de                  3de

Marthe             2de                  2de                  2de

Of er turnsters door zijn voor het FK moeten we afwachten. Dan moeten in heel Friesland eerst alle plaatsingswedstrijden zijn geweest.