19 oktober 2012

Wat een feest waren de DOSolympics op 19 okt in de Trije te Franeker.

Afgeladen met publiek, het zat werkelijk bomvol, hebben we met zijn allen kunnen genieten van diverse sporten. Na het binnendragen van de fakkel door ons jongste en oudste “jeugd”lid begonnen de kleuters als springruiters hun kunsten te vertonen. Een zeer aandoenlijk geheel opgesierd door stokpaardjes aan de zijkant. “Hoog, ver en jump” was de voorstelling door de meisjes 2+3. Hun soepele bewegingen op de atletiekbaan leiden tot nieuwe persoonlijke records. Dat onze leden prima kunnen zwemmen lieten de meisjes 1 zien – synchroon zwemmen is voor hun a way of life. En als het aan de meisjes 4 zou liggen zouden we alle dagen volleyballen tot we niet meer konden, wel of niet over een turnbalk ivm over een volleybalnet. Voor despringsters van de donderdagselectie zaten er helaas geen wedstrijden in dit jaar, de groep was hiervoor te klein maar dat ze kunnen springen (en dansen) hebben ze op deze uitvoering zeker laten zien. Over een Afrikaanse boomstam springen was absoluut geen probleem voor deze jongedames.

Ook de Jazzdames lieten zien dat zij het nodige in huis hebben – op een prachtig muziekstuk lieten jong en oud sierlijke bewegingen zien. Na dit muzikaal intermezzo mochten de jongens hun judokunsten a la Geesink laten zien. De turnselectie begon met een dans op vrolijke dancemusic om daarna de balk en de brug onderdelen te laten zien. De airtumbling werd zowel door de turnsters als de vrijdag springselectie gebruikt. De demo, die ook gedaan werd tijdens de opening van het WK Kaatsen in augustus vormde het spectaculaire slotstuk van deze uitvoering.

Na een periode van intensieve voorbereiding kunnen we niet anders zeggen dan dat de uitvoering ook dit jaar een spektakel was. Petje af voor iedereen die zich op welke manier dan ook ingezet heeft om dit feest mogelijk te maken.