Fries Kampioenschap groep 5 Nynke Postma

Op zaterdag 21 juni 2014 werd in Heerenveen de Friese kampioenschappen turnen gehouden voor groep 5. Dit zijn de niveaus  senior C, junior en senior D en senior, junior en jeugd E en D1 en N3

Nynke Postma turnt junior E en had zich tijdens de twee plaatsingswedstrijden zo goed gepresenteerd dat zij zich hiervoor had geplaatst.

Ze mocht beginnen op de brug. Tijdens het in turnen merkte ze dat de brug heel erg anders was dan de brug die ze bij de trainingen gewend is. Maar gelukkig kan Nynke brug erg goed en dat liet ze dan ook zien tijdens de wedstrijd. De oefening verliep vlot en soepel. En werd beloond met een 11.95. De hoogste score op brug wat haar dan ook bij dit toestel op de eerste plaats zette.

Daarna mocht ze naar de balk. Doordat ze er af viel verloor ze meer dan een punt op dit onderdeel. Jammer want ze turnde verder een strakke oefening en scoorde 9.70. Genoeg voor de 7de plaats op balk.

Op  de vloer turnde ze een mooie oefening maar helaas werd de spagaatsprong niet geteld voor de samenstellingseis en dan mis je direct  0,5 punten voor de waarde van je oefening. Ze scoorde hier een 11.20 pnt.

Als laatste ging Nynke naar de sprong.  Een handstandoverslag over de pegasus. Ze scoorde hier 11.15 en werd 5de op dit onderdeel.

In het totaal klassement eindigde Nynke op een keurig 5de plaats.

Nynke kan tevreden en trots terug kijken op het afgelopen turnseizoen.

Wij als trainers van haar doen dit zeker.