DOS Dronrijp op facebook

2 days ago

DOS Dronrijp

Recreatief turnen voor jongens!!

Waarom?
Rennen, springen, klimmen, de meeste jongens doen niets liever! Ze hebben er plezier in om in een boom te klimmen, te zwaaien aan touwen, thuis op de bank of op bed te springen. De meeste ouders begrijpen dat bewegen belangrijk is en zullen hun kind daarvoor ruimte geven. Maar lang niet overal is er voldoende bewegingsruimte voor jongens. In de gymzaal wel!

Aanbod tijdens lessen
Bij jongensgym proberen we alle basisaspecten van bewegen aan te leren. Daar komt niet alleen toestelturnen aanbod, maar er is ook tijd voor een spelletje. Gymnastiek stimuleert de jongens om op een veilige, leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in het bewegen. Het is de bedoeling dat de jongens een uurtje lekker kunnen sporten met onder andere klimmen, rennen, springen, toestelgymnastiek afgewisseld met een spel.

Hierdoor worden verschillende aspecten gestimuleerd, zoals kracht, lenigheid, evenwicht, coördinatie. En dan uiteraard de jongenstoestellen zoals de ringen, het rek, de gelijke brug en voltige. Langzaamaan zullen de jongens kennis maken met het echte herenturnen.

Tijdens de lessen proberen we op een speelse wijze de jongens uit te dagen om zo hun grenzen te leren verleggen. Wat we naast het aanleren van nieuwe onderdelen minstens zo belangrijk vinden is plezier! De jongens moeten vooral tevreden naar huis gaan en het gevoel hebben dat ze lekker hebben gegymd.

• Wil jij wel wat meer spierballen?
• Wat meer uithoudingsvermogen?
• Of wat leniger worden?
• Hou je van een uitdaging?
• Dan moet je beslist op jongensgym
• Voor iedere jongen die van bewegen houd


Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Je mag 2 keer meedoen voordat je beslist, natuurlijk in overleg met je ouders, lid te worden van onze gezellige vereniging.

Waar en wanneer
Vrijdag ​(m.u.v. schoolvakanties)
17.00 -18.00 jongens ca. 6 tot 9 jaar
18.00 – 19.00 jongens vanaf 9 jaar

In de gymzaal van Dronryp
...

View on Facebook

2 weeks ago

DOS Dronrijp

Heb jij al gestemd op Chantal Vellinga van GVL?Heb jij al gestemd op Chantal voor de titel trainer/coach van het jaar van de KNGU? Niet vergeten hoor, en vraag zo veel mogelijk mensen die je kent om ook te stemmen.
Er zijn nu nog drie finalisten die kans maken op de titel, en de winnaar wordt bepaald op basis van het aantal stemmen. Stem via de onderstaande link en deel dit bericht! De winnaar wordt bekend gemaakt op 12 oktober in Amsterdam.
Dutch Gymnastics - The Crew Dames Turnen Kngu Noord

dutchgymnastics.nl/trainers-en-coaches/coachtrainer-van-het-jaar-2019/stemmen
...

View on Facebook

2 weeks ago

DOS Dronrijp

Bij GV DOS vinden wij het heel bijzonder dat Rike Weitenberg inmiddels alweer 75 jaar lid is van onze gymvereniging. In het verleden ook zelf gymlerares geweest van de kleuters, dat verdiende wel even een bloemetje ! ...

View on Facebook

2 weeks ago

DOS Dronrijp

We gaan weer turnpakjes en trainingspakken bestellen! Ben je toe aan een nieuw (wedstrijd) turnpakje of een trainingspak? Of heb je er nu nog niet een en wil je dat graag, geef dit dan voor maandag 7 oktober door aan je trainer/trainster en dan zorgen wij ervoor dat je een turnpakje of trainingspak krijgt!

De dagen dat er gepast kan worden zijn 14 en 21 oktober.

Prijzen compleet trainingspak: €25,00
Prijzen (wedstrijd) turnpakje: €41,00 tm maat 164 en €43,00 maat S,M,L
...

View on Facebook

2 months ago

DOS Dronrijp

We hopen dat al onze leden een fijne zomervakantie hebben gehad, vanaf morgen hervatten we al onze lessen weer en wensen iedereen veel plezier en succes dit jaar! ...

View on Facebook

4 months ago

DOS Dronrijp

29 juni 2019: toestelfinales wedstrijdgroep 4 en 5.

Gister turnden Raissa, Julliët, Mariet en Baukje hun behaalde toestelfinales. Raissa viel helaas van de brug met de zolendraai. Julliet bleef op de balk staan maar haalde haar gymnastische verbinding helaas niet. Beide eindigden knap bij de beste 10 van Friesland! Baukje turnde netjes op vloer, bij de sprong ging het helaas iets minder. Baukje werd 10e en 7e. Mariet turnde op de vloer uit het niets een flikflak strek1/2 en deed dit goed, ze werd 2e op de vloer. Ook op de brug ging het goed en werd ze met maar 0.1 verschil 2e!
...

View on Facebook

4 months ago

DOS Dronrijp

Antoine en Rimmer deden vandaag mee aan de team finales van noord Nederland. In een team van vijf jongens turnden ze keurige wedstrijd. Ze turnden samen met turners van MGVV en SGC Stiens. Het team won de 3e prijs, gefeliciteerd! ...

View on Facebook

4 months ago

DOS Dronrijp

Luana turnde vandaag het Fries Kampioenschap in de categorie jeugd 1 D1. Ze begon erg goed op het toestel brug en turnde voor het eerst twee keer een kip in de oefening, ze werd 2e op dit toestel! Door naar de balk, hier bleef ze keurig op staan en werd ze 3e. Vloer ging zonder grote fouten, hier en daar kon het wat netter. Op sprong deed ze voor het eerst de 1/2 in 1/2 uit. De eerste sprong ging goed, maar bij de tweede sprong viel ze jammer genoeg. Door de val op sprong niet op het podium,
maar wel een mooie 8e plaats voor Luana! Top!
...

View on Facebook

4 months ago

DOS Dronrijp

Tijdlijnfoto's ...

View on Facebook

4 months ago

DOS Dronrijp
View on Facebook

5 months ago

DOS Dronrijp
View on Facebook

5 months ago

DOS Dronrijp

Gister werd het Fries Kampioenschap voor de turnsters uit wedstrijdgroep 5 gehouden. Mariet Kaper had zich hier voor geplaatst en deed mee bij de senioren niveau D. Mariet turnde vooral sterk op brug (zie filmpje) en haalde hier veruit het hoogste cijfer, dit biedt ook mogelijkheden voor de aankomende toestelfinale. Ook de andere toestellen verliepen naar wens. Mariet moest wel vroegtijdig de balk verlaten tijdens haar oefening, dit was een kostbare fout. In het totaal klassement is Mariet op een mooie vijfde plaats geeïndigd. ...

View on Facebook

5 months ago

DOS Dronrijp

Ook vandaag waren er weer Friese Kampioenschappen. Dit keer voor Aline (instap D3) en Kyra (instap D4). Beide meiden hebben hele mooie oefeningen laten zien. Aline werd zelfs 2e op sprong! In het eindklassement werd Kyra 23e en Aline 12e. Super gedaan meiden! ...

View on Facebook

5 months ago

DOS Dronrijp

Friese Kampioenschappen wedstrijd groep 3.

Gister mochten Marrit van der Meij, Femke Schaafsma en Inez Visser deelnemen aan het FK. Door middel van twee plaatsingswedstrijden hadden zij zich heel knap geplaatst!

Marrit, pupil 1 D4, turnt voor het eerst turnwedstrijden dit jaar en turnde gister foutloze oefeningen. Zij eindigde op haar eerste FK op de 14e plaats in een deelnemersveld van 23!

Femke was later op de middag aan de beurt bij de jeugd D2. Helaas viel ze bij haar eerste toestel, de brug. De andere drie toestellen gingen erg goed en Femke haalde met haar overslag halve draai de 2e score op sprong! Van de 17 deelnemers eindigde Femke op de 11e plaats.

In de allerlaatste wedstrijd mocht Inez starten. Er deden 29 deelnemers mee bij de pupillen 1 D3, veel concurrentie dus. Na een zenuwachtige start op balk, werden ook alle andere toestellen netjes geturnd. Vooral Inez haar sprong blonk uit, hier werd ze 3e op. In totaal werd Inez 7e!

Goed gedaan allemaal! Op naar volgende week, Friese Kampioenschappen voor onze instappers Kyra en Aline!
...

View on Facebook

6 months ago

DOS Dronrijp

Alle plaatsingswedstrijden voor de Friese Kampioenschappen zijn geturnd en ook de doorstroming is bekend! Voor DOS zullen de volgende turnsters op het FK uitkomen:

Instap D4 Kyra Wieggers
Instap D3 Aline Dijkstra
Pupil 1 D4 Marrit van der Meij
Pupil 1 D3 Inez Visser
Jeugd 1 D2 Femke Schaafsma
Jeugd 1 D1 Luana Nagel
Senior D Mariet Kaper

Ook hebben Julliët Bos, Raissa do Nascimento Souza, Nienke Bonnema, Baukje Greidanus en Mariet Kaper zich nog geplaatst voor verschillende toestelfinales!

Gefeliciteerd allemaal en veel succes!
...

View on Facebook

6 months ago

DOS Dronrijp

Omslagfoto van DOS Dronrijp ...

View on Facebook

6 months ago

DOS Dronrijp

Poiesz Jeugdsponsorgala was top vanavond! Poiesz bedankt voor deze mooie cheque voor onze vereniging, we zijn er erg blij mee, maar liefst 1132,-!
#jsapoiesz
...

View on Facebook

6 months ago

DOS Dronrijp

En dan is hier de Poiesz Sponsoraktie eindstand, ons doel hebben we behaald nl 20.000 munten, namens DOS iedereen bedankt die voor ons hebben gespaard, aanstaande vrijdag mogen we de cheque in ontvangst nemen, we zijn benieuwd en houden jullie op de hoogte. ...

View on Facebook

6 months ago

DOS Dronrijp

Gister waren onze springsters in Nieuwleusen voor het NK clubteams. Ze sprongen op 3 toestellen waarvan alle scores bij elkaar op werden geteld. Deze totaalscore bepaalde de ranking.

De wedstrijd ging niet zoals gehoopt. Airtrack verliep niet zoals gewoonlijk, maar hier werd alsnog de derde plaats behaald. Er werden bij de onderdelen trampoline pegases en trampoline valmat helaas veel grote fouten meegenomen. Dit resulteerde in een 5e plaats over alle 3 de toestellen.
...

View on Facebook

7 months ago

DOS Dronrijp

Nog twee dagen te gaan en dan is de Poiesz Jeugdsponsoraktie alweer voorbij. Help jij ons nog aan sponsormunten, deze week de aardbeitjes met maar liefst 15 stuks.
Onze jongste leden zijn dol op deze spaarprinter.
#jsapoiesz
...

View on Facebook