In het weekend van 18/19 februari werd de eerste plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 5 gehouden. Namens DOS deden hier 3 turnsters aan mee.

In de derde wedstrijd mocht Baukje Greidanus (senior niveau E) laten zien wat ze kan. Baukje begon haar wedstrijd op sprong waar ze de half in half uit liet zien. Op dit toestel behaalde ze de eerste plaats. Daarna kwamen de brug en de balk. Deze toestellen gingen helaas wat minder goed, waardoor kostbare punten verloren zijn. Op vloer heeft Baukje hele mooie series laten zien, maar door een val scoorde ze niet hoog genoeg voor een podiumplek. Baukje is op de 12e plaats geïndigd.
In de laatste wedstrijd kwamen Mariet Kaper en Nynke Postma uit in de categorie senior niveau D. Ze begonnen sterk op de brug. Mariet had een paar stopjes, maar verder heeft ze strak geturnd. Nynke liet voor het eerst de los om in de oefening zien en behaalde met haar cijfer de tweede plaats. Het tweede toestel was de balk. De meiden hadden beide last van de zenuwen, waardoor ze allebei de balk vroegtijdig moesten verlaten. Op vloer liet Mariet een elegante oefening zien met mooie series wat de derde plek opleverde op dit toestel. Ook nynke ging goed op vloer, maar de landing van de laatste serie ging niet helemaal goed. Op het laatste onderdeel sprong hebben ze beide 2 mooie overslagen laten zien, wat resulteerde in een eerste plaats voor Nynke en een vierde plaats voor Mariet.

Tijdens de prijsuitreiking hoorde Nynke onverwachts haar naam en mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mariet eindigde op de 10e plaats.

Goed gedaan meiden! Op naar de volgende wedstrijd in Nieuwehorne.

Fotografie: Hanjo Houbein